Paardencoaching is een uniek proces!

De wekker gaat, je denkt aan de vervelende dingen die je vandaag te wachten staan en hoe je die op moet lossen, op het werk kan je je maar niet concentreren en je loopt continu achter de feiten aan, eenmaal thuis heb je geen zin om te koken en als je weer in bed ligt kan je niet slapen omdat je rusteloos bent door het vele piekeren. Je bent niet de enige!

Paardencoaching is bewezen effectief bij problemen als burn-out, angsten, gevoeligheid of je sociale vaardigheden. Heb je geen zin om diepe of zware gesprekken te voeren met een vreemde therapeut die vervolgens van alles aan het opschrijven is? Dan zit je met paardencoaching goed! We werken in de natuur, waarbij het paard mijn ‘notitieboek’ is.
Ook gebruiken we oefeningen en opdrachten en we gebruiken het paard als spiegel waarbij het paard reageert op bepaalde knelpunten.
Door mijn vragen, jouw antwoorden en de reactie van het paard komt er van alles los maar omdat je je focussend op het paard in plaats van op mij kan je makkelijker en veiliger gaat praten.
Door de reacties van het paard  is deze vorm van coaching tegelijk een confronterende en ervaringsgerichte maar ook een warme en veilige manier.

Voor welke situaties kun je paardencoaching gebruiken?

Omdat je paardencoaching erg ruim kunt inzetten zijn er veel situaties waarbij de coaching erg goed werkt. Dit zijn onder anderen:
– Omgaan met angsten (klik hier)
– Omgaan met gevoeligheid en hoogsensitiviteit (klik hier)
– Omgaan met spanning en stress (klik hier)
– Leiding geven (klik hier)
– Stop zeggen en grenzen aangeven (klik hier)
– Omgaan met negatieve gedachten en gevoelens 
– Nachtmerries
– Op zoek naar je emoties
– Het gevoel hebben jezelf kwijt te raken
– Je wilt je talenten en vaardigheden ontwikkelen
– Je wilt meer zelfvertrouwen, veerkracht en punitiviteit ervaren
– Je bent op zoek naar balans
– Je zit gewoon niet lekker in je vel
– Je hebt of ervaart communicatie problemen

Verschillende hulpvragen beschreven in de blog:

02
jun
08
apr
24
okt
29
sep
27
sep